Case studies

[av_section min_height=” min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ id=” color=’alternate_color’ custom_bg=” src=” attachment=” attachment_size=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=”]
[av_heading heading=’Case Studies’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]
[/av_section]

[av_slideshow_full size=’featured’ stretch=” animation=’slide’ autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=’av-control-hidden’ src=” attachment=” attachment_size=” position=’top left’ repeat=’no-repeat’ attach=’scroll’]
[av_slide_full slide_type=’image’ id=’224′ video=” mobile_image=” video_format=” video_ratio=” title=” custom_title_size=” custom_content_size=” caption_pos=’caption_right caption_right_framed caption_framed’ link_apply=” link=’lightbox’ link_target=” button_label=” button_color=’light’ link1=’manually,http://’ link_target1=” button_label2=” button_color2=’light’ link2=’manually,http://’ link_target2=” font_color=” custom_title=” custom_content=” overlay_opacity=’0.1′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=”][/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]

[av_toggle_container initial=’0′ mode=’accordion’ sort=”]
[av_toggle title=’ Een grote wereldwijde speler op de verzekeringsmarkt met vestiging in Benelux’ tags=”]
Wat is de rol van leidinggevenden in moeilijke omstandigheden?
Zoals alle verzekeringsmaatschappijen hebben wij gedeeld in de klappen van de financiële crisis 2008. Sindsdien hebben wij diverse besparingsrondes ondergaan met bijhorende afvloeïngen. Onze leidinggevenden staan daardoor voor zware uitdagingen. Zij moeten meer doen met minder middelen en tegelijk omgaan met verwerkingsprocessen bij hun medewerkers. Kunnen jullie hen daarbij helpen ?
[/av_toggle]
[av_toggle title=’De Belgische afdeling van een Duitse multinational’ tags=”]
Onze divisie wordt op Europees niveau  geherstructureerd.  Dat heeft voor de sleutelpersonen in België zware gevolgen. Sommigen gaan er op vooruit, anderen zien hun verantwoordelijkheidsgebied drastisch ingeperkt. Ook al worden ze niet ontslagen, deze mensen gaan door een zwaar verwerkingsproces en zijn ernstig gefrustreerd.
Kan L&AD ons helpen om deze waardevolle mensen niet te verliezen en ze zo snel mogelijk terug op hun vroegere prestatieniveau te brengen?
[/av_toggle]
[av_toggle title=’De Benelux vestigingen van een Multinational in een havengebonden sector’ tags=”]
Onze vestigingen in de ARA-regio (Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam) dienen op een optimale manier samen te werken en maximaal synergiën te ontwikkelen op commercieel – en kosten vlak. Toch zijn er specificiteiten en cultuurverschillen.
Wij willen dat jullie ons helpen om deze “integratie” tot een goed einde te brengen terwijl wij het beste uit de 2 werelden halen.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Een federale overheidsdienst’ tags=”]
Onze FOD staat voor een complex en ingrijpend veranderingsproces. Ongeveer tegelijk staan de volgende dingen te gebeuren:
•    Een verhuis
•    Overgang naar landschapskantoren en flex-workspace
•    Wij willen thuiswerk gaan invoeren
•    Een nieuw systeem van ontwikkelcirkels wordt ingevoerd (evaluatiesysteem)
Kan L&AD ons helpen om deze veranderingen goed te implementeren zonder het prestatie te verminderen. Wij willen integendeel de effectiviteit en efficiency nog verhogen.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Een groot bouwbedrijf (infrastructuur)’ tags=”]
Wij beschikken over goeie en gemotiveerde medewerkers en wij beseffen dat een luxe is. Toch willen wij alert blijven en wij weten dat zullen luxe geen evidentie is.
Daarom willen wij leiderschap van al onze leidinggevende verhogen (ploegleiders, werfleiders en projectleiders).
Wij willen dat L&AD ons daarbij helpt.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Een belangrijke speler in de dienstverlening’ tags=”]
De sector waaraan wij diensten verlenen staat zwaar onder druk en heeft het moeilijk. Wij delen rechtstreeks in de klappen en onze marges zijn als sneeuw voor de zon gesmolten.
Uiteraard heeft dat gevolgen op het personeelsbestand en iedereen loopt op de toppen van de tenen. De eisen van onze klanten zijn echter niet verminderd, integendeel zelfs.
Onze leidinggevenden moeten voortdurend werken in dat spanningsveld en dat is verdomd moeilijk.  Zij staan tussen de directie, personeel en de vakbonden in.
Hoe kunnen wij er voor zorgen dat onze neuzen in dezelfde richting blijven staan en dat wij “niet uit elkaar worden” gespeeld?
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Een KMO met enkele winkels (bouwgebonden producten)’ tags=”]
Wij hebben een andere KMO overgenomen met aanverwante en aanvullende producten.
Strategisch is dat een goeie zet, maar de cultuur van medewerkers van de overgenomen KMO is totaal anders dan de onze.
Vooral de commerciële medewerkers presteren beduidend minder goed.
Hoe kunnen wij hen op hetzelfde niveau brengen als de rest van het bedrijf.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Een KMO uit de textielsector’ tags=”]
Het management team heeft beslist een strategisch ontwikkelingsplan uit te werken. Het viel niet moeilijk een concreet plan op te stellen op technisch en commercieel vlak.
De hamvraag bleef echter : “hoe gaan wij de medewerkers meekrijgen ?” L&AD heeft het directiecomité bijgestaan zowel naar de medewerkers toe als het directiecomité zelf, voor wat de menselijke aspecten betreft.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Een Luxemburgs bedrijf uit de dienstensector’ tags=”]
Dit bedrijf trekt elk jaar heel wat jong talent aan. Voor hen hebben we een eenvoudig en efficiënt management traject opgesteld met de bedoeling hen in korte tijd zoveel mogelijk tools aan te reiken.
Belangrijk is dat deze jonge onervaren talenten leren hoe  zich te integreren in de cultuur en filosofie van een grote groep en, niet in de laatste plaats, zelfvertrouwen te ontwikkelen.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Een overheidsinstelling uit Brussel’ tags=”]
Het management programma voor kersverse managers biedt een waaier aan opleidingen. Ondanks het uitstekende programma en de niet te onderschatten investering, zijn er velen die andere benaderingen zoeken om tot oplossingen te komen die bij hun aanpak passen.  Deelnemers bleven het moeilijk hebben om de, in het programma, aangereikte tools toe te passen in hun concrete werksituatie.
L&AD begeleidt hen om dit te doen.
[/av_toggle]
[/av_toggle_container]

[/av_one_full][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_promobox button=’yes’ label=’Neem contact op’ link=’page,44′ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’medium’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ box_color=” box_custom_font=’#ffffff’ box_custom_bg=’#444444′ box_custom_border=’#333333′]
Onze ervaren consultants staan voor u klaar.
[/av_promobox]
[/av_one_full]